Dieet en Lijfstijladvies

Wat bedoelen we nu eigenlijk met ‘lijfstijl’ ook wel leefstijl genoemd? Er zijn 5 zaken die invloed kunnen hebben op uw gezondheid.

1 Roken, alcohol en drugs
Dat roken, alcohol en drugs niet goed zijn voor een gezonde leefstijl, is algemeen bekend. Er mee stoppen is echter nog niet zo eenvoudig.

2 Bewegen
Van bewegen en sporten is wetenschappelijk bewezen dat het een groot positief effect heeft op hoe iemand zich voelt.

3 Persoonlijke verzorging en welzijn
Onder persoonlijke verzorging verstaan we alles wat iemand kan doen om ervoor te zorgen dat het lichaam goed wordt verzorgd. Van tandenpoetsen tot douchen

4 Gezonde voeding
Je bent wat je eet, is een gevleugelde uitspraak. Daarmee wordt bedoeld dat wat iemand eet en drinkt van grote invloed is op hoe die persoon zich voelt.

5 Maatschappelijke participatie
Het is voor iedereen belangrijk om te werken, een opleiding te volgen of andere activiteiten gedurende de dag te doen. Voor zowel mensen met als zonder psychische aandoening: een vast dag- en nachtritme is voor iedereen goed.

Acupunctuur kan bij deze 5 zaken een goede ondersteuning bieden.

De acupunctuur behandelingen zorgen ervoor dat u kunt stoppen met roken en drinken van alcohol.
Bewegen d.m.v. het beoefenen van Taiji en/of Qigong of een andere sport is onderdeel van het behandelplan.
Persoonlijke verzorging kan soms alleen al door de juiste tips verbeterd worden.
Afvallen worden ingezet op meerdere manieren. Het is niet eenvoudig om gewicht te verliezen. Het kan zijn dat het eten van verkeerde dingen een verslaving is geworden. Het kan ook zijn dat u door negatieve gevoelens uw stemmingwil verbeteren door het nuttigen van verkeerd voedsel of dranken. Bewegen kan dan in de weg staan omdat daar dan juist de energie voor ontbreekt. Acupunctuur in combinatie met de juiste voeding kan hierbij helpen. Zo kan acupunctuur ingezet worden om fysieke en emotionele problemen weg te nemen, waardoor u meer in balans bent en daarmee beter in staat bent om gezond te gaan eten en voldoende te bewegen. Acupunctuur kan ook worden ingezet om het hongergevoel effectief te verminderen. Hierdoor kunt u gemakkelijk met acupunctuur afvallen, dit omdat de acupunctuur behandelingen u de juiste ondersteuning geven. Natuurlijk bekijken wij, samen met u, wat uw behoeften zijn en waar uw problemen liggen.
Het is ook belangrijk om in balans te zijn wanneer u wilt gaan afslanken. Soms lukt het afvallen niet omdat er een onbalans in het lichaam bestaat. In onze praktijk in Rotterdam-Noord voeren wij eerst onderzoek uit en vindt er een intakegesprek plaats. Op deze manier ontdekken wij waarom u last heeft van overgewicht, welk patroon er anders is in uw lichaam en waar de onbalans te vinden is. Op basis hiervan kunnen wij een effectief behandelplan opstellen om acupunctuur bij het afvallen in te zetten.
Maatschappelijke participatie is onderdeel zijn van de samenleving, hierover kunnen wij u adviseren of anders doorverwijzen.