Acupunctuur

Wat is acupunctuur?


Acupunctuur bestaat al duizenden jaren als Chinese traditionele geneeswijze. Het basisprincipe van Acupunctuur is een goede circulatie van de levensenergie Qi. Door het inbrengen van zeer dunnen naalden kan een verstoorde balans van meridianen hersteld worden, waardoor de klachten afnemen en uiteindelijk helemaal verdwijnen. Acupunctuur is een methode, maar ook accupressuur en technieken, zoals Moxa, Cupping en Gua Sha zijn zeer effectieve manieren om de behandeling met goed resultaat te laten verlopen.
De acupunctuur berust altijd op het herstellen van het energetisch evenwicht in het lichaam als geheel en op de inwerking op een bepaald gebied waar de klachten gelokaliseerd zijn.

Is acupunctuur pijnlijk?

Chinese acupunctuur is niet gevoelloos, maar ook niet heel pijnlijk. De naalden zijn zeer dun. Veel dunner dan bijvoorbeeld bij bloed prikken.U kunt het inbrengen en manipuleren van de naald soms voelen als een klein stroom-schokje of een dof en zwaar gevoel. Als de naalden eenmaal geplaatst zijn, voelt u er normaal gesproken weinig meer van en kunt u ontspannen blijven liggen. Over het algemeen blijven de naalden 20 minuten tot een half uur zitten.

Klachten & acupunctuur

Klachten die met acupunctuur behandeld kunnen worden zijn onder andere:

Algemeen: pijnbestrijding, slaapproblemen/slapeloosheid, vermoeidheid, verminderde weerstand, energiegebrek.
Gewrichten: artrose, reumatische aandoeningen, gewrichtsontstekingen, stijfheid, RSI, nek-, rug- en schouderklachten, carpaal tunnel syndroom
Gynaecologie: menstruatieklachten, overgangsklachten, infertiliteit, IVF, PMs, witte vloed.
Huid: eczeem, jeuk, allergieƫn, transpireren.
Hoofd: hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn, duizeligheid, aangezichtspijn.
Interne klachten: bloedarmoede, hoge en lage bloeddruk, hartkloppingen.
Luchtwegen: heesheid, keelpijn, keelklachten, astma, kortademigheid.
Ledematen: slijmbeursontsteking, tennisa zwaar gevoel, vochtophoping, spierpijn.
Maagldarmļ¼š misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, constipatie, diarree, prikkelbare darmen.
Mentaal depressiviteit, angst, fobie, stress, onrust, lusteloosheid, burn-out, gebrek aan energie. urinewegen: urineweginfectie, blaasontsteking, incontinentie prostaatklachten.
Zwangerschap: misselijkheid, oprispingen, rugklachten, pijn na bevalling, problemen met de borstvoeding, mentale zwakte.
Verslavingen: rookverslaving, alcoholverslaving.